TÜBİTAK 3501 Programı Kapsamında ÇOMÜ'den Önemli AR-GE Başarısı: Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesinden Stratejik Proje Kabul Edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin uluslararasılaşma ve kalite odaklı Ar-Ge vizyonu doğrultusunda önemli bir proje başarıyla hayata geçirildi. Üniversitemiz Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. İbrahim Ender Künili’nin yürütücülüğünü yaptığı, "Türkiye Sucul Kaynaklarının Etkin Kullanımı İçin Biyoaktif, Fonksiyonel, Besleyici ve Güvenli Alternatif Gıdaların Üretimi ve Kabul Edilebilirliğinin Artırılması" başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

999.883,64 TL bütçe ile hayata geçirilen bu stratejik proje, Türkiye’nin zengin sucul kaynaklarını daha etkin ve verimli bir şekilde kullanarak, yenilikçi ve güvenli gıda üretimi hedefini güçlendirmektedir. Projede Doç. Dr. Künili’nin yanı sıra Prof. Dr. Yonca Yüceer ve Prof. Dr. Tolga Göksan danışman, Dr. Öğr. Üyesi Fikret Çakır ve Arş. Gör. Selin Özge Dinç araştırmacı olarak görev almaktadır. Bu proje, hem Türkiye'nin gıda güvenliği ve sürdürülebilirliği alanında önemli katkılar sağlayacak hem de alternatif gıda üretimi konusunda bilimsel ve endüstriyel açılımlar yaratacaktır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin 2024-2028 stratejik planı çerçevesinde Ar-Ge alanındaki bu tür projeler, hem üniversitemizin küresel bilim arenasındaki konumunu güçlendirmekte hem de ulusal kalkınmaya katkı sağlamaktadır.  Üniversitemiz, TÜBİTAK gibi öncü kurumlarla iş birliği yaparak, bilimsel çalışmaların ülkemizin geleceği için sürdürülebilir çözümler üretmesini amaçlamaktadır.