0

ÇOMÜ’nün TÜBİTAK 1002-A Projesi Kabul Edildi

Bu Haber 326 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’nün TÜBİTAK 1002-A Projesi Kabul Edildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof.Dr. Üyesi Fatih Kahrıman ve doktora öğrencisinin yürütücü olarak yer aldığı, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü'nün araştırmacı kurum olarak destek verdiği TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında “Mısırda Haploid İndirgeme Oranı (Hir) Üzerine Polen ve Pistile Özgü Protein Fraksiyonlarının Etkisinin Araştırılması” başlıklı proje kabul edilmiştir.

Proje, mısırda haploid indirgeme oranını etkileyen protein fraksiyonlarının araştırılmasını hedefleyerek, bitki biyoteknolojisi alanında önemli bir çalışma ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışma, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin araştırma politikalarıyla uyumlu olup, tarım ve biyoteknoloji alanında ülkemize ve bilim dünyasına katkı sunacak örnek bir proje niteliği taşımaktadır.

Bu proje ile elde edilecek bulgular, hem akademik dünyaya hem de mısır üretiminde verimliliği artıracak yeni yaklaşımların geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.