Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne Bir Ulusal Patent Daha!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne Bir Ulusal Patent Daha!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında üretilen ve üniversitemiz adına yapılan ulusal patent başvurusu kabul edilmiştir. "Haploid Tohum Oluşumunu Artırma Yöntemi" başlıklı bu patent, üniversitemizin araştırma politikasına katkı sağlayan önemli bir başarı olarak öne çıkmaktadır.

Patent başvurusu, ÇOMÜ Rektörlüğü adına yapılmış olup, buluş sahipleri Prof. Dr. Fatih Kahrıman ve Gülizar Pınar’dır. Buluş, haploid tohum oluşumunu artırmayı hedefleyen yenilikçi bir yöntem sunmakta olup, tarım ve bitki ıslahı alanlarına önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.

Buluşun araştırma ve geliştirme sürecindeki temel hedefleri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin bilimsel araştırma politikalarıyla tam uyumlu bir şekilde, ülkemizin tarımsal yenilik kapasitesini artırmak ve sektöre doğrudan katkı sağlamaktır.

Bu patent, ÇOMÜ’nün araştırma ekosistemindeki başarılarının bir yansıması olup, üniversitemizin bilimsel çalışmalarda öncü rol üstlendiğini bir kez daha göstermektedir.

ÇOMÜ olarak, araştırmacılarımızı tebrik ediyor örnek olması temennisiyle başarılarının devamını diliyoruz.