6

"Çanakkale Boğazı Kültürel Miras Deniz Seyir ve Tur Rotası Çalıştayı" Gerçekleştirildi

Bu Haber 82 Kez Okundu
  • Paylaş:
"Çanakkale Boğazı Kültürel Miras Deniz Seyir ve Tur Rotası Çalıştayı" Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde, TÜBİTAK-1001 programı kapsamında desteklenen ve Prof. Dr. Erol Duran tarafından yürütülen “Çanakkale Boğazı Kültürel Miras Deniz Seyir ve Tur Rotası” projesi ile ilgili çalıştay düzenlendi.

Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya; ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Çanakkale’de turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, proje hakkında bilgilendirme sunumları ve açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya yaptığı açılış konuşmasında ÇOMÜ’nün bölgesel kalkınmaya katkı sunan vizyonunun altını çizerek, ÇOMÜ’nün bilimsel araştırmalar ve toplumsal iş birlikleriyle Çanakkale’nin turizm potansiyelini geliştirmeye devam edeceğini dile getirdi. 

Çalıştayın ilk oturumunda, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Okan Mercan’ın moderatörlüğünde “Çanakkale Boğazı'nın Kültürel Mirası ve Deniz Turizmi” başlıklı bir panel düzenlendi.

Panelde proje yürütücüsü Prof. Dr. Erol Duran, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Yönetimi ve Tanıtım Grup Başkanı Zeynel Bayseferoğulları, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Özlem Eryiğit, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ercan Yavuz, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği Başkanı Koray Özcan, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dr. Veysel Tolun ve Skal International Troy Başkanı Aşkın Değirmenci değerlendirmelerde bulunarak, Çanakkale’nin kültürel miras potansiyeli üzerine görüşlerini paylaştı.

Çalıştayın ikinci bölümünde “Kültürel Mirasın Sürdürülebilirliği ve Turizme Sunumu”, “Deniz Seyir ve Tur Rotası Planlama” ve “Kültürel Miras Kapsamında Yerel Gastronomi” başlıklarında üç ayrı masa çalışması gerçekleştirildi. Katılımcılar, rotanın planlanması, tanıtımı, yerel gastronomik değerlerin entegrasyonu ve sürdürülebilir turizm yaklaşımları üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Fotoğraf Albümü