Çanakkale'de düzenlenen Gastro
Kahve Günleri, kahvenin kültürel ve ekonomik yönlerini ele alan etkinliklerle
kahve tutkunlarını bir araya getirdi.
Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale
Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm
Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliğiyle düzenlenen Gastro
Kahve Günleri, kahve severleri bir araya getirdi. İki gün süren etkinlik,
kahvenin kültürel, ekonomik ve gastronomik yönlerini katılımcılara sundu.
Çanakkale Belediyesi Kültür
Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış etkinliğine; Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek,
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Protokolü, akademisyenler
ve konuklar katıldı.
ÇOMÜ Turizm Fakültesi Öğretim
Üyesi Doç. Dr. Müesser Korkmaz, etkinliğin kahve üzerine bir söyleşi fikriyle
başladığını, ancak kapsamlı bir festival formatına dönüştüğünü ifade etti.
Korkmaz, Gastro Kahve Günleri’nin ileride Çanakkale’nin önemli bir kahve
festivali haline gelmesini arzuladıklarını belirtti.
Kahve Turizme ve Ekonomiye de Katkı Sağlıyor
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök, kahvenin sadece bir içecek değil, aynı
zamanda önemli bir kültür ve turizm unsuru olduğuna dikkat çekti. Kahvenin
sosyal ve kültürel boyutlarının yanı sıra istihdam alanları yaratarak ekonomik
katkı sunduğunu vurguladı.
Çanakkale Onsekiz Mart
Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da önemli bir kültür haline
dönüşen kahveyle ilgili pek çok etkinliğin gerçekleşeceği Gastro Kahve Günleri'ne
ev sahipliği yapan Çanakkale Belediyesine ve tüm emek verenlere teşekkür etti.
Çanakkale Belediye Başkanı
Muharrem Erkek, üniversiteyle yürütülen projelerin kente büyük fayda
sağladığını söyledi. Belediye Başkanı Erkek,
“Çanakkale’de yerel yönetim ve üniversitenin uyumu, kenti daha da ileriye
taşıyor. Bu tür projelerde üniversiteyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından
kahve stantlarının gezilmesiyle başlayan etkinlik, söyleşilerle devam etti.
İlk söyleşi, Doç. Dr. Müesser
Korkmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Kahve sektörünün önemli isimleri,
kahvenin tarihinden modern sunum tekniklerine kadar birçok konuda bilgi ve
deneyimlerini paylaştı.