3

Aronyalı Fermente Süt Ürününün Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Bu Haber 295 Kez Okundu
  • Paylaş:
Aronyalı Fermente Süt Ürününün Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde yürütülen "Farklı Konsantrasyonlarda Üretilen Aronyalı Fermente Süt Ürününün Bazı Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi" başlıklı TÜBİTAK 1002-B projesi, TOVAG Grubu tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Projenin yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Özatay üstlenirken, ekip üyeleri arasında Prof. Dr. Yonca Yüceer, Öğr. Gör. Çisem Öğe, Öğr. Gör. Ezgi Yıkıcı ve Öğr. Elm. Çağlar Kaya yer almaktadır. Bu proje kapsamında, aronyalı fermente süt ürünlerinin farklı konsantrasyonlarda üretilmesi ile biyokimyasal özelliklerinin analiz edilmesi hedeflenmektedir.

Üniversitemiz, bilimsel araştırma ve yenilikçi projeleri desteklemeye devam ederken, gıda sektöründe yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine katkı sunmayı amaçlamaktadır. Proje ekibimizi bu değerli başarılarından dolayı tebrik eder, çalışmanın bilim dünyasına ve sektöre faydalı olmasını temenni ederiz.