Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde GreenMetric Sürdürülebilirlik Çalışmaları Toplantısı Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Üniversitemiz, dünya genelinde üniversitelerin çevre ve sürdürülebilirlik performansını değerlendiren UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması çalışmalarına yönelik önemli bir toplantı düzenledi. Toplantı, Sürdürülebilirlik Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz'ün koordinatörlüğünde; Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, Daire Başkanları ve Yeşil Dönüşüm Koordinatörlüğü temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, ÇOMÜ’nün sürdürülebilirlik hedefleri ve stratejik planları ele alınarak, GreenMetric kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Katılımcılar, üniversitenin çevresel etkilerini azaltmaya yönelik mevcut uygulamalar, enerji verimliliği, atık yönetimi, su tasarrufu, sürdürülebilir ulaşım ve eğitim-öğretim faaliyetlerindeki yeşil dönüşüm projeleri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

GreenMetric Nedir?

UI GreenMetric, dünya çapında üniversitelerin sürdürülebilirlik konusundaki performansını değerlendiren küresel bir sıralama sistemidir. 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından başlatılan bu sıralama, üniversitelerin çevre dostu uygulamalarını ve sürdürülebilirlik politikalarını 6 ana başlık altında değerlendirir: altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atık, su, ulaşım ve eğitim.

ÇOMÜ, bu sıralama kapsamında çevre dostu kampüs oluşturma, enerji tasarrufu sağlama ve sürdürülebilirlik bilincini artırma yönünde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Toplantıda alınan kararlar, bu hedeflerin daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için bir yol haritası niteliğinde oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, sürdürülebilirlik alanındaki öncü çalışmalarıyla çevresel sorumluluklarını yerine getirmeye ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma misyonunu sürdürmeye kararlıdır.

Toplantıya katılan tüm akademik ve idari personelin katkılarıyla, üniversitemizin çevresel sürdürülebilirlik yolunda attığı adımlar her geçen gün güçlenmektedir.