0

ÇOMÜ, COST Aksiyonları AR-GE Desteği ile Enerji Depolama Alanında Önemli Bir Projeye İmza Atıyor

Bu Haber 157 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ, COST Aksiyonları AR-GE Desteği ile Enerji Depolama Alanında Önemli Bir Projeye İmza Atıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Filiz Uğur Nigiz'in yürütücülüğünü yaptığı "Zirkonyum Metal Organik Kafeslerle Üretilen Kompozit Membranların Vanadyum Redoks Membranı Olarak Kullanımı ve Batarya Performansı" başlıklı proje, TÜBİTAK 2515-COST Aksiyonlar Üyeleri AR-GE Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projenin amacı, zirkonyum bazlı metal-organik kafesler ile üretilen kompozit membranların enerji depolama teknolojilerindeki kullanımı ve batarya performansını artırmak. Özellikle vanadyum redoks akış bataryalarında enerji verimliliğini artırmaya yönelik geliştirilecek bu yeni teknolojinin, temiz ve sürdürülebilir enerji çözümlerine katkı sağlaması hedefleniyor. Proje, enerji depolama alanında büyük bir potansiyele sahip olup, ülkemizin bu alandaki AR-GE kapasitesine de önemli bir katkı sunacak.

Projede, Doç. Dr. Derya Ünlü (Bursa Teknik Üniversitesi), Doç. Dr. Berker Fıçıcılar (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) ve danışman olarak Doç. Dr. Gültekin Akay yer alıyor. Alanında uzman bu araştırmacıların iş birliği, projeyi daha da ileriye taşıyacak.

ÇOMÜ ailesi olarak, bu başarılı projede emeği geçen tüm akademisyenlerimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Enerji alanında çığır açacak bu proje ile üniversitemizin AR-GE kapasitesinin uluslararası düzeyde daha da güçlenmesini heyecanla bekliyoruz.