Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Avrupa Birliği Projesi Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Avrupa Birliği Projesi Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, uluslararası bilimsel iş birliklerine ve araştırmalara verdiği desteklerle, kalite odaklı uluslararasılaşma hedeflerini kararlılıkla gerçekleştirmeye devam ediyor. Üniversitemiz, Avrupa Birliği projeleri kapsamında önemli bir başarı daha elde etti. Ulusal Ajans tarafından desteklenen 250.000 Euro bütçeli "Diş Hekimliği Öğrencilerinin Dijital Etkileşimli Eğitim Yoluyla Diş Tedavi Protokolü Uygulama Becerilerinin Geliştirilmesi" başlıklı proje kabul edildi.

Bu proje, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yürütücülüğünde hazırlanmış olup, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi de proje ortağı olarak yer almaktadır. Proje, diş hekimliği öğrencilerinin klinik becerilerini dijital ve etkileşimli eğitim teknolojileri aracılığıyla geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, böylesi uluslararası projeler aracılığıyla akademik kadrosunun uzmanlığını küresel ölçekte paylaşmaya ve dijital eğitim teknolojileri alanında öncü rolünü sürdürmeye devam etmektedir. Bu başarı, üniversitemizin bilimsel çalışmalarının Avrupa çapında kabul görmesinin bir yansımasıdır ve gelecekteki projelere ilham kaynağı olma niteliğindedir.