Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Avrupa Dayanışma Programı (ESC-30) Kapsamında Proje Başarısı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, sosyal sorumluluk ve dayanışma projeleri alanındaki kararlılığını bir kez daha göstererek, Avrupa Dayanışma Programı (ESC-30) 2023 Teklif Çağrısı Döneminde sunduğu "Orman Köylülerinin Orman Yangınlarına Karşı Bilinçlendirilmesi" başlıklı proje ile önemli bir başarıya imza atmıştır. Proje, uygunluk kriterlerini karşılayarak bağımsız dış değerlendiricilerin içerik değerlendirmesinden yeterli asgari puanı alarak desteklenmeye değer görülmüştür.

Bu proje, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin toplumsal sorunlara çözüm bulma ve yerel halkla dayanışma içinde olma vizyonunun somut bir örneğini teşkil etmektedir. Orman yangınlarının özellikle kırsal bölgelerde yaşayan halk üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla hayata geçirilecek proje, orman köylülerine yönelik bilinçlendirme çalışmalarını içermekte ve bu alanda farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir. Üniversitemizin bu tür sosyal sorumluluk projelerine verdiği önem, sadece akademik başarılarla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda toplumsal sorunlara duyarlılıkla yaklaşarak çözüm ürettiğini de gözler önüne sermektedir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Avrupa Dayanışma Programı gibi uluslararası platformlarda yer alarak sürdürülebilir gelişimi desteklemeye, yerel toplulukların ihtiyaçlarına duyarlı projeler geliştirmeye ve gençlerin aktif katılımını teşvik etmeye devam edecektir. Üniversitemizin sosyal sorumluluk projeleri ve dayanışma alanındaki çalışmaları, topluma fayda sağlayacak yeni projelerle sürecektir.

Bu proje vesilesiyle emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder, projede yer alacak tüm katılımcılara başarılar dileriz.