0

ÇOMÜ Bir Başarıya Daha İmza Attı

Bu Haber 411 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Bir Başarıya  Daha İmza Attı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Ayvaz, uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attı. Doç. Dr. Ayvaz'ın "Rapid Quantification of Phenolics in Red Grape Waste Using Near and Mid-Infrared Spectroscopy" isimli projesi, European Cooperation in Science and Technology (COST) tarafından yürütülen "CA22134- Sustainable Network for Agrofood Loss and Waste Prevention, Management, Quantification and Valorisation (FoodWaStop)" aksiyonu kapsamında kabul edildi. Bu proje, Romanya'daki University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca'da gerçekleştirilecek.

Bu önemli başarı, üniversitemizin uluslararası iş birliği ve araştırma politikaları çerçevesinde yürüttüğü çalışmalara değerli bir katkı sunmakta olup, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak öğretim üyelerimizin küresel düzeyde araştırmalar yürütmelerini teşvik etmekte ve bilimsel araştırmaların toplumsal faydaya dönüştürülmesine yönelik çalışmalara büyük önem vermektedir.

Doç. Dr. Hüseyin Ayvaz'ı bu anlamlı başarıdan dolayı tebrik ediyor, akademik çalışmalarının devamında başarılar diliyoruz. Üniversitemiz, bilimsel araştırmaların güçlendirilmesi, yenilikçi çözümler geliştirilmesi ve küresel iş birliklerinin artırılması yönündeki çabalarını kararlılıkla sürdürecektir.