Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Dekanlığı: Araştırmacılara Kapsamlı Destek

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) araştırma odaklı bir üniversite olma yolunda attığı önemli adımlardan biri de 28 Mart 2024 tarihinde kurulan Araştırma Dekanlığı'dır. Dekanlığımız, üniversitenin araştırma kapasitesini geliştirmeyi, disiplinlerarası çalışmaları teşvik etmeyi ve araştırmacılara her alanda destek olmayı amaçlamaktadır.

Dekanlığımızın Sunduğu Destekler:

- Araştırma Fonlarına Erişim: Araştırmacılara, ulusal ve uluslararası fonlara başvuruda bulunmaları için rehberlik ve destek sağlıyoruz. Bu kapsamda, fon arama atölyeleri düzenliyor, fon başvuru süreçleri hakkında bilgi veriyor ve gerekli belgelerin hazırlanmasında yardımcı oluyoruz.

- Danışmanlık Hizmetleri: Araştırma projelerinin tasarlanması, yürütülmesi ve değerlendirilmesi konusunda uzman kadromuzla danışmanlık hizmeti veriyoruz. Ayrıca, etik ve yasal konularda da araştırmacılara rehberlik ediyoruz.

- Araştırma Altyapısı: Araştırmacıların modern laboratuvarlar, kütüphaneler ve diğer araştırma tesislerine erişimini sağlayarak, araştırma altyapısının geliştirilmesine katkıda bulunuyoruz.

- Yayın Desteği: Araştırmacıların makalelerini ve diğer bilimsel çalışmalarını uluslararası hakemli dergilerde yayınlamaları için destek veriyoruz. Bu kapsamda, yazım atölyeleri düzenliyor, dergi editörleri ile iletişimi kolaylaştırıyor ve yayın süreçleri hakkında bilgi veriyoruz.

- Uluslararası İşbirlikleri: Araştırmacıların yurt dışındaki araştırmacılarla iş birliği yapmalarını teşvik ediyoruz. Bu kapsamda, uluslararası araştırma ağları ile iletişimi kuruyor ve ortak proje geliştirme imkanları sunuyoruz.

- Eğitim ve Gelişim: Araştırmacıların araştırma becerilerini geliştirmeleri için eğitim ve gelişim programları düzenliyoruz. Bu programlar kapsamında, istatistik, veri analizi, bilimsel yazım gibi konularda eğitimler veriliyor.

Dekanlığımızın Hedefleri:

ÇOMÜ'yü, araştırma üniversitesi olma yolunda lider konuma getirmek.

Üniversitenin araştırma kapasitesini ve çıktıların kalitesini artırmak.

Disiplinlerarası araştırmaları teşvik etmek ve iş birliklerini geliştirmek.

Araştırmacılara uluslararası standartlarda destek sağlamak.

Üniversitenin araştırma faaliyetlerinin topluma fayda sağlamasını sağlamak.

Araştırma Dekanlığı Web Sitesi:

Tüm araştırmacılara ve üniversite personeline dekanlığımızın faaliyetleri hakkında detaylı bilgi edinmeleri için web sitemizi ziyaret etmelerini tavsiye ederiz: https://ardek.comu.edu.tr/

Birlikte daha güçlü bir araştırma kültürü inşa edeceğimize inanıyoruz!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Dekanlığı