4

Dünya Çiftçiler Günü’nde Süs Bitkileri Üretim Projesi Başladı

Bu Haber 278 Kez Okundu
  • Paylaş:
Dünya Çiftçiler Günü’nde Süs Bitkileri Üretim Projesi Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Çanakkale Ziraat Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi işbirliğinde gerçekleşen ve  Çanakkale'de ihracata yönelik süs bitkileri üretiminin hayata geçirilmesini hedefleyen projenin tanıtım etkinliği Halileli Köyü'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Belediye Meclis Üyesi Simge Kutlu, Çanakkale Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Çanakkale Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Onur Sinan Türkmen, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Murat Şeker ile proje yetkilileri, akademisyenler, kurum kuruluş yetkilileri, Halileli Köyü sakinleri ve üreticiler katıldı.

Proje tanıtımına ilişkin açılış konuşmaları ile başlayan programda,  Rektör Erenoğlu; 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “İhracata Yönelik Süs Bitkileri Üretim Potansiyelinin Artırılması Projesi" ile Çanakkale'yi süs bitkileri üretiminde önemli bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek şunları söyledi: 

Hedefimiz, Çanakkale’yi Tarımsal Kalkınmanın Öncülerinden Biri Haline Getirmek 

“Bu proje kapsamında, 20'den fazla kadın çiftçimizin süs bitkileri üretimi konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler almasını sağlayacağız. Projemizin başarısıyla, Çanakkale'nin 120'nin üzerinde olan tarımsal ürün desenine yenilerini eklemeyi, yeni istihdam alanları yaratmayı ve Çanakkale'yi ileriki dönemlerde önemli süs bitkileri üretim bölgeleri arasında yer almasını hedefliyoruz. Biliyoruz ki, Çanakkale'nin sahip olduğu üstün floristik ve coğrafik özellikleri, süs bitkileri üretimi için büyük bir potansiyel sunuyor. Bu potansiyeli değerlendirerek, Çanakkale'yi tarımsal kalkınmanın öncülerinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Rektör Erenoğlu, projede emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, Çanakkale Valiliğine, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçılar Birliğine, Çanakkale Tarım İl ve Orman Müdürlüğüne, Ziraat Fakültesi Dekanlığına ve projede yer alan akademisyenlere, Ziraat Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'na teşekkür ederek konuşmasını bitirdi. Konuşmaların ardından sertifika takdim töreni gerçekleştirildi. Program kapsamında süs bitkileri toprakla buluşturuldu. 

Fotoğraf Albümü