2

“Çanakkale 1922” Kurtuluştan Cumhuriyete Konferansı Gerçekleştirildi

Bu Haber 556 Kez Okundu
  • Paylaş:
“Çanakkale 1922” Kurtuluştan Cumhuriyete Konferansı Gerçekleştirildi

Cumhuriyetin 100. Yılı anısına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı iş birliğinde Dr. Selim Erdoğan tarafından “Çanakkale 1922” Kurtuluştan Cumhuriyete konferansı gerçekleştirildi. 

Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Yardımcısı Zülküf Memiş, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, akademisyenler ve Çanakkale halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Cumhuriyetin 100. Yılının, Çanakkale için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek Cumhuriyete giden yolun başlangıcının, Çanakkale olduğunun vurgusunu yaptı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile yaptıkları iş birliklerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir, bu iş birliklerinin devam edeceğinin altını çizdi. 

Kahramanlar Şehri Çanakkale

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu Çanakkale’nin kahramanlar şehri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çanakkale, dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinin yaşandığı, bağımsızlığı uğruna canını feda eden kahramanların şehridir. Çanakkale Savaşları, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük aşkının en somut göstergesidir. Bu savaşlar, milletimizin azim ve kararlılığının, birlik ve beraberliğinin bir sembolüdür. Cumhuriyetimizin kuruluşu, Çanakkale Savaşları'nın zaferi ile mümkün olmuştur. Çanakkale'de kazanılan zafer, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından biridir. Bu zafer, milletimizin yeniden dirilişidir.”

Çanakkale Ruhunu Yaşatacak ve Taşıyacak Olan Gençlerdir

Rektör Erenoğlu gençlere seslenerek, Çanakkale’nin sadece bir savaş alanı olmadığını aynı zamanda bir ruh olduğunu ifade ederek  “Bu ruh, bağımsızlık ve özgürlük aşkıdır. Bu ruh, birlik ve beraberlik ruhudur. Bu ruh, mücadele ve kararlılık ruhudur. Sizler, Çanakkale'nin ruhunu yaşatacak ve taşıyacak olan gençlerimizsiniz. Bu ruhla yetişerek, ülkemizi daha ileriye taşıyacağınıza inanıyorum” dedi. 

Konferans, Dr. Selim Erdoğan’ın “Çanakkale 1922” Kurtuluştan Cumhuriyete sunumunun ardından plaket takdimi ile son buldu.


Fotoğraf Albümü