Çanakkale Belediyesinin düzenlediği 60. Uluslararası Troia Festivali kapsamında, 22 ülkeden 60 sanatçı ve tasarımcının katılımıyla “Buğdayın Hikayesi Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi” gerçekleştirildi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesinin ev sahipliği yaptığı 15. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi iş birliğinde gerçekleştirilen, Küratörlüğünü ÇOMÜ Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Tunç'un ve Dr. Öğretim Üyesi Özlem Uyan'ın üstlendiği, temasını buğdayın hayatımızdaki güncel ve tarihsel öneminden ve bizleri birleştiren bir sembol olma işlevinden alan, "Buğdayın Hikayesi Uluslararası Davetli İllüstrasyon Sergisi” sanatseverlerle buluştu.
Serginin açılışına, Araştırmacı Yazar ve Sanatçı Sunay Akın, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ÇOMÜ Genel Sekreteri Oğuz Ünal, Çanakkale protokolü, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Küratör Dr. Öğretim Üyesi Özlem Uyan, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu serginin gerçekleşmesini sağlayan kıymetli tasarımcı ve sanatçılara, aynı zamanda serginin hazırlık aşamasında emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti.
“Buğdayın Hikayesi”, etkileyici bir sergi. Buğday bereketlidir, kutsaldır. Çanakkale bir tarım kenti ve kentimizde böyle bir serginin olmasından mutluluk duyuyorum diyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan sözlerine şöyle devam etti: “Yeni belediye binamızın ev sahipliği yaptığı ilk kültürel aktivitemiz Üniversitemizin sergisine nasip oldu. Bu kentin, üniversite kenti niteliğini artırmamız gerektiği konusunda ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile görüşmeler içerisindeyiz.”
Üniversiteye her türlü desteği vermeye devam edeceğini belirten Gökhan, Çanakkale'nin öğrenci dostu şehirler listesinde 3. sırada yer aldığını ancak 1. sıraya çıkmak için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu da, Çanakkale Belediyesi ve ÇOMÜ arasında gerçekleşen iş birliğinin önemine değinen konuşmasında; “Pandemiden sonra öne çıkan tarım, turizm ve sağlık sektöründe devlet yatırımları ve Çanakkale Belediyesiyle Üniversitemizin iş birliği çeşitli faaliyetler ve projelerle devam edecektir.” ifadelerinde bulundu.
Sergi açılışı, eserlerin gezilmesinin ardından, hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi. Sergi 9 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi Troia Salonunda sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.