Arapça, İngilizce, Japonca ve hafızlık eğitimi alan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni ziyaret etti. 130 öğrencinin gerçekleştirdiği ziyarete, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç katıldı.
ÇOMÜ Kütüphanesi ziyareti ile başlayan programda kısa bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale’de ve ismiyle müsemma Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini ifade ederek, dünya saadeti ve sonraki hayatımızın saadeti için, bilimsel gelişmelerin yanında manevi kimliğimizi de önemle korumamız gerektiğini vurguladı.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşmasının ardından, Eğitim Fakültesi Japon Dili Eğitimi Yönetim Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tolga Özşen ve öğretim üyeleri Japonca bölümüyle ilgili bir sunum gerçekleştirdiler.
Sunumun ardından ÇOMÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM) ziyaret edildi. Laboratuvar çalışmaları hakkında verilen bilgilerin ardından öğrenciler, Dardanos Yerleşkesinde ağırlandı.
Sonraki ziyareti Teknoparkta gerçekleştiren İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, günümüz teknolojisine yön vermeye aday Teknopark’ın Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Erkan Bil tarafından çalışmalar ve hedefler konusunda bilgilendirildiler.
Ziyaretin son kısmı ise İlahiyat Fakültesinde Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nimetullah Akın’ın katılımıyla gerçekleşti.
İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrencilerinin fakülte hakkındaki soruları Dekan Prof. Dr. Nimetullah Akın tarafından cevaplandırıldı.
Ziyaret, İlahiyat Fakültesi Dini Musiki Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi Übeydullah İşler tarafından gerçekleştirilen ney dinletisinin ardından sona erdi.
Ziyaret amaçlarının Çanakkale’de şehit olan ecdadımızı ziyaret ederek manevi iklimden faydalanmak olduğunu ifade eden öğrenciler, ayrıca ÇOMÜ ziyaretlerini de ecdatlarına birer borç olarak gördükleri vatan ve mukaddesatına sahip çıkmak arzusundan kaynaklandığını dile getirdiler.