0

Dr. Zeynep Bodur Okyay ÇOMÜ’lülerle Buluştu

Bu Haber 4061 Kez Okundu
  • Paylaş:
Dr. Zeynep Bodur Okyay ÇOMÜ’lülerle Buluştu

Haber: Gökçe Güzel
Fotoğraf: Tuncay Ak

Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlen “Sürdürülebilir Rekabet İçin, Teknoloji, Tasarım ve İnsan” konulu konferans Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceo’su Dr. Zeynep Bodur Okyay’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Rektör Vekili Prof. Dr. Süha Özden, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’in yanı sıra çok sayıda protokol mensubu, akademik personel, Kale Grubu çalışanları ve ÇOMÜ’lü öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ÇOMÜ 25. Yıl tanıtım filmi ve Kale Grubu 60. Yıl tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan konferans açılış konuşmasını Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdal Aydın yaptı. Aydın konuşmasında, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Dr. İbrahim Bodur Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin her türlü ihtiyacına destek olan Kale Grubu’na teşekkür ederek çeşitli kurumlarla yapılan işbirliklerine ve merkezin yürüttüğü çalışmalara değindi.

Zeynep Bodur Okyay’ın özgeçmişinin okunmasının ardından başlayan konferansta ÇOMÜ’de olmaktan gurur ve mutluluk duyduğu ifade eden Okyay; “Akıllı Şehir” ve “T İnsan” kavramlarının önemine değindiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bu Topraklara Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz”

ÇOMÜ ait olduğum, ait hissettiğim bir üniversite. Başta babam İbrahim Bodur olmak üzere aileden aldığımız idealleri sürdürmek gayretindeyiz. Gerek ÇOMÜ’yle gerek ülkemiz için pek çok projeye imza atıyoruz. Çünkü bu topraklarda doğduk ve bu topraklar için hizmet etmeye devam edeceğiz. 21. yüzyılın öncelikli programlarını izleyerek Çanakkale’yi dönüştürmek istiyoruz.

“Büyük Bir Mirasın Üzerinde Yaşıyoruz”

2018 Troia Yılı ilan edildi. Bu Çanakkale için önemli bir değer olacak. Bizler büyük bir mirasın üzerinde yaşıyoruz. Piri Reis’in,  1915’in, tarihin, mitolojinin, 1915 ruhunun yaşandığı topraklardayız. Bu topraklar için elimizden gelenin fazlasını yapma gayretindeyiz.

“Yüzyıla Ayak Uydurmak İçin T İnsan Olmalıyız”

Teknoloji ile bütünleşmiş, tasarımcı insanlar olmamız ve “bir şeyin her şeyini, her şeyin bir şeyini” bilmemiz gerekiyor. 21. Yüzyıla ayak uydurmamız için her konuda fikrimiz olması bir konuda da derinlemesine fikrimiz olması gerekiyor. Empati, yaratıcılık, merak ve tutkuyla ileriye bakmaktan vazgeçmemeliyiz.” 

Konferans, Dr. Zeynep Bodur Okyay’ın konuşmasının ardından günün anısına hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.